Werk in uitvoering


Werk in uitvoering bij EM Onderzoek

Nijmegen, 17 oktober 2013


Er was eens... Een man die op 1 januari van dit jaar thuis kwam te zitten. Geen contractverlenging bij zijn laatste werkgever. Waarom? Dat doet bijna tien maanden na dato niet echt meer ter zake. Het feit is dat de zoektocht naar iets nieuws geopend moest worden. Op naar een nieuwe baan!

 

Dat zoeken lukte aardig en leidde niet alleen tot het vinden van aardig wat vacatures. Gesprekken werden gevoerd naar aanleiding van toegestuurde CV's en motivatiebrieven. Het sociale netwerk werd afgestruind en diverse verkennende kopjes koffie werden gedronken. Er was steeds één groot nadeel aan al deze activiteiten: tot een nieuwe baan kwam het nimmer of nooit.

 

Gaat dat knagen? In tegendeel! Het vergroot enkel de motivatie om succes te willen behalen, bij mij althans. Wat wel gedurende de periode van werkloosheid opvalt, is dat naar mate deze periode langer is werkgevers minder geneigd zijn om je uit te nodigen voor een gesprek. Waar ik in de eerste maanden zes tot zeven gesprekken had per tien verstuurde sollicitatiebrieven is deze score de laatste maanden drastisch afgenomen. Nog harder werken dus om op te vallen.

 

In deze maanden is eigenlijk nooit het idee in mij opgekomen om voor mijzelf te gaan beginnen. En dat terwijl mij meerdere keren is verteld dat het best een goed idee zou zijn. Mijn gedachte was enkel dat ik daarmee de kans op een baan in loondienst sterk verkleinde en dat wilde ik niet. Ik was op zoek naar dat arbeidscontract, zelfs nu zo'n papiertje veel minder heilig is dan een aantal jaren geleden. Nee, een eigen bedrijf was geen optie en dus heb ik er nooit werk van gemaakt.

 

Toen ik vlak voor een vakantie in Frankrijk tot twee keer toe geconfronteerd werd met de mogelijkheden en kansen om voor mijzelf te beginnen, heb ik het gedurende die vakantie goed tegen het licht gehouden. Wie weet is het niet eens zo'n slecht idee. Er is werk genoeg, ik denk dat ik de kwaliteiten bezit om een eigen bedrijf te runnen, ik beschik over een lange adem, heb een aardig netwerk en ben goed in het werk dat ik de afgelopen jaren in loondienst gedaan heb. Waarom dan niet datzelfde werk blijven doen, maar dan als eigen baas? Wat een topidee!

 

En nu? Nu ben ik zeven weken verder en is het bedrijf EM Onderzoek bijna een feit. Vandaag en morgen volgen twee belangrijke afspraken op weg naar de totstandkoming van EM Onderzoek. Als alles goed gaat, dan is Nederland per 1 november een leuk, fris, nieuw, no nonsense, klein maar fijn en veelbelovend bedrijf rijker. Één ding is in ieder geval zeker: ik ben er klaar voor en ik heb er enorm veel zin in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0