EM Onderzoek gaat internationaal


EM Onderzoek gaat internationaal

Nijmegen, 3 januari 2014


Heb je bepaalde ideeën in je hoofd wanneer je een bedrijf start? Ja natuurlijk. Het meeste ervan wordt opgenomen in een ondernemingsplan dat vervolgens als leidraad, blauwdruk, handleiding of kompas dient om de opstart goed te laten verlopen. Zo is EM Onderzoek ook opgestart. Niets nieuws onder de zon tot nu toe. Heb ik van tevoren nagedacht over waar ik mijn klanten het beste kon vinden? Jazeker. Gewoon in Nederland. Klein beginnen, zo dicht mogelijk bij huis. De uitbreiding van het zoekgebied kan altijd nog. Internationaal? Nee, dat zag ik zo snel niet gebeuren.

 

Maar ja, wat doe je als je benaderd wordt door iemand die woonachtig en werkzaam is in België? Zeg je dan nee, laat maar? Nee toch! Dan ga je in gesprek om te beluisteren wat ie te vertellen heeft. En is dat verhaal leuk, positief en enthousiast dan zeg je ja tegen een nieuwe opdracht. Ook al is dat in België.

 

Veel sneller dan verwacht gaat EM Onderzoek dus internationaal. Sinds gisteren om precies te zijn. Met België en Nederland als werkterrein, gedurende een periode van maar liefst vier maanden. Was of is er een betere start mogelijk? Het antwoord is een volmondig nee. Zonder zelf iets aan acquisitie te doen, zijn deze eerste twee opdrachten tot stand gekomen. Dat zal niet zo blijven natuurlijk, maar het is wel een zeer prettige constatering dat EM Onderzoek ook door bekenden uit het zakelijke netwerk gevonden wordt. En dan niet met simpele of vervelende klusjes. In tegendeel! Beide opdrachten zijn uitdagend en het uitvoeren ervan is belangrijk voor de opdrachtgevers. Beter kan niet.

 

Met heel veel plezier is dus gisteren een echte start gemaakt met deze nieuwe opdracht. En de volgende klus? Nog verder van huis? Of juist weer een klant in Nederland? De tijd zal het leren. Eerst de komende vier maanden heel hard werken en deze nieuwe klant heel blij en tevreden maken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0