Hoera!


Door: Eelco Markensteyn

Nijmegen, 20 oktober 2014

 

We schrijven oktober 2014. Herfst in Nederland, ondanks dat de temperaturen dit weekend op veel plekken ruimschoots de 20 graden passeerden. Meer nazomer dus. Geen wind en regen, maar zon. Hoe was dat een jaar geleden? Geen idee eerlijk gezegd. Niet alles dat zich een jaar geleden voordeed, wordt immers onthouden. Sommige zaken staan echter voor altijd in het geheugen gegrift. Zeker datgene wat zich iets meer dan een jaar geleden afspeelde. Op 18 oktober 2013 werd namelijk een grote stap gezet op weg naar een nieuwe fase in mijn arbeidsloopbaan. Op die dag was de afspraak bij het UWV om mijn ondernemingsplan te bespreken en werd EM Onderzoek min of meer een feit.

 

Een jaar geleden was haast alles aan mijn eigen onderneming nog een grote vraag. Zou het leuk zijn om zelfstandige te zijn? Is het wel een goede stap? Valt er wel geld te verdienen? Past een eigen onderneming wel bij mij? Overleef ik het eerste jaar wel? Vragen die ik inmiddels bevestigend kan beantwoorden gelukkig. Op de laatste na wellicht, want ik ben nog net geen jaar de eigenaar van mijn eigen bedrijf. Echter weet ik nu al dat de eerste 12 maanden geslaagd zijn en dat het jaar 2014 een goed jaar was voor EM Onderzoek. Het had dus veel slechter gekund allemaal.

 

Hoe anders was dat in 2013. Een onzekere periode van solliciteren werd omgezet in het maken van een ondernemersplan en het zetten van de eerste stappen als zzp'er. Niet minder onzeker, maar wel een keuze van werkzoekend naar het hebben van werk. Wat gaf dat een goed gevoel destijds! Dit goede gevoel werd direct omgezet in een eerste opdracht voor Panel Inzicht en dus de eerste omzet. Nog net geen vliegende start, maar die kwam snel via een langdurige opdracht voor iVOX. Met veel plezier heb ik tal van werkzaamheden voor dit Belgische bedrijf verricht.

 

Nu EM Onderzoek op een haar na een jaar bestaat, wordt het tijd om verder te gaan kijken, nieuwe kansen te grijpen, andere klanten blij te maken en mijn bedrijfje goed 2015 in te loodsen. Het eerste jaar zit er bijna op en ik ben trots, blij en tevreden dat het een mooi en goed jaar geweest is. Ik ben er alleen nog lang niet. Er ligt een aardige uitdaging om het tweede jaar minstens zo succesvol te laten zijn. Op 31 oktober sluit ik het eerste jaar EM Onderzoek af en roep ik een keer heel hard HOERA! En op 1 november start ik met heel veel energie een nieuw jaar van mijn eigen bedrijfje. Ik heb er nu al zin in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0