Wist je dat de meningen van consumenten jouw bedrijf kunnen laten groeien?

Maak werk van het verzamelen en vervolgens maximaal benutten van die meningen en ga op onderzoek uit

Consumentenonderzoek-marktonderzoeksbureau-EM-Onderzoek

Consumentenonderzoek geeft jouw doelgroep een stem

Iedereen is uniek, maar tegelijkertijd maken we allemaal onderdeel uit van een groter geheel. Dat kan natuurlijk van alles zijn, maar in ieder geval zijn we allemaal consument. We eten, drinken en gebruiken en dus consumeren we. En wij hebben hebben allemaal onze eigen menig, maar ook onze eigen wensen en voorkeuren. Wanneer jouw organisatie zich richt op consumenten dan is het natuurlijk zeer waardevol om die meningen, wensen en voorkeuren enerzijds te kennen en anderzijds te benutten om te groeien en verbeteren. En deze schat aan informatie is te verkrijgen door consumentenonderzoek uit te voeren.

Van algemene consument tot specifieke doelgroep, bijna iedereen is te onderzoeken

Consument is natuurlijk een zeer ruim begrip. Het omvat namelijk in principe alle personen die iets gebruiken. En aangezien een baby ook eet en drinkt, is dat ook een consument. Vandaar dat bedrijven en organisaties zich bij voorkeur richten op een wat specifiekere doelgroep, al hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Bij het uitvoeren van een pr onderzoek bijvoorbeeld zal vaak de behoefte bestaan om te weten te komen hoe de gemiddelde Nederlander denkt over een bepaald onderwerp. Maar verkoop je producten of diensten die voor een meer select publiek interessant zijn, dan is de doelgroep vanzelfsprekend veel kleiner. Of wellicht is er juist sprake van een nieuw product dat op de markt moet komen en moet de exacte doelgroep nog gedefinieerd worden. In alle hierboven beschreven gevallen biedt het uitvoeren van consumentenonderzoek uitkomst.

Tot zo ver het eenvoudige verhaal. Dan volgt nu wellicht een mededeling die schrik aanjaagt. Het is namelijk maar de vraag of een onderzoek onder consumenten wel waardevolle inzichten oplevert. Waarom? Omdat het gevaar van fouten in het onderzoek erg groot is. Er komt namelijk het nodige bij kijken. Gelukkig weet EM Onderzoek wel hoe je dergelijk marktonderzoek goed doet.

Zo voert EM Onderzoek jouw consumentenonderzoek uit

In de eerste plaats laat EM Onderzoek jou als klant geheel in je waarde. Kennis van marktonderzoek is namelijk volop aanwezig, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn als het gaat om kennis over de markt waarin jouw organisatie opereert. Door de krachten te bundelen en nadrukkelijk samen te werken, ontstaat het best mogelijke onderzoek met de best mogelijke resultaten. Het uit te voeren consumentenonderzoek bevat daarnaast enkele zekerheden die ertoe bijdragen dat de kwaliteit van het onderzoek hoog is en de resultaten ook echt van waarde zijn. Bijvoorbeeld door enkel en alleen de echt belangrijke onderwerpen te verwerken in de vragenlijst. Zo blijft deze kort en bondig en hoeft de consument geen vragen te beantwoorden over allerlei onbelangrijke randzaken. Waaorm we dit doen? Omdat te veel vragen in een vragenlijst zorgen voor kwaliteitsverlies van de gegeven antwoorden. Kwaliteit gaat hier echt boven kwantiteit. Geen vragen kortom waarbij uiteindelijk toch niets met de antwoorden wordt gedaan. Verder is het van groot belang dat de juiste mensen bevraagd worden en dat dit in de juiste verhoudingen gebeurt. Dat betekent eerst veel aandacht voor het exact vaststellen wat de preciese doelgroep is. Door enkele slimme selectievragen in de vragenlijst hebben vervolgens ook alleen de goede respondenten toegang tot de vragenlijst. En misschien nog veel belangrijker is dat de uiteindelijke steekproef, dus de totale groep deelnemers, een representatieve afspiegeling vormt van de doelgroep of onderzoekspopulatie. Bij EM Onderzoek stopt het veldwerk pas als deze steekproef helemaal representatief is. En de resultaten van het consumentenonderzoek? Die vormen altijd veel meer dan enkel en alleen het weergeven hoe vaak een bepaald antwoord op een vraag is gegeven. We duiken dieper de data in, op zoek naar meer dan enkel de voor de hand liggende resultaten. En die rapporteren of presenteren we niet alleen, maar die zetten we ook om in concrete aandachtspunten of aanbevelingen. Zo kun je direct aan de slag met de resultaten om daadwerkelijk te groeien.

Overtuigd van de meerwaarde van EM Onderzoek?

Wanneer bovenstaande uitleg en aanpak wat betreft goed onderzoek onder consumenten je aanspreekt, dan is de volgende stap zo gezet. Welke dat is? Een vrijblijvende offerte aanvragen wat EM Onderzoek betreft. Of misschien is er nog wel wat meer informatie nodig. Die informatie geven we je graag. Klik dus even op onderstaande knop en laat even weten wat we precies voor je kunnen doen.

Heiweg 219
6533 PC
Nijmegen

T: 024 - 78 55 663
@: [email protected]

EM Onderzoek

Dit is de plek voor gewoon goed onderzoek. Vraag nu een offerte aan.

Nieuw: @YourSurvey!
@YourSurvey_beeldmerk-klein

Met @YourSurvey is goed marktonderzoek eindelijk toegankelijk voor iedereen! Onderzoek van hoge kwaliteit tegen een zeer scherp tarief. Je hoeft niet meer zelf aan de slag te gaan of stagiair in dienst te nemen. En je hebt de garantie dat het marktonderzoek wordt uitgevoerd door een ervaren marktonderzoeker. Waar wacht je dus nog op?

Jouw unieke onderzoeksvraag verdient echt een goed, bruikbaar en bovenal uniek antwoord. Ga dus nu op onderzoek uit en sla samen met ons die brug tussen vraag en antwoord.

Marktonderzoeksbureau conformeert zich aan de nationale en internationale normen en gedragsregels van de MOA en ESOMAR