iVOX: De Stem Van, een nieuw panel en een nieuw bedrijf

iVOX - Marktonderzoek

Eind 2013 ben ik benaderd door iVOX om samen te werken bij het opzetten van iets nieuws. Wat precies was op dat moment bij mij nog niet bekend. Iets in Nederland in ieder geval en iets waar iVOX betrokken bij zou zijn.

 

De laatste paar weken van 2013 heb ik vanuit EM Onderzoek diverse werkzaamheden verricht en per 1 januari 2014 is iVOX de grootste klant geworden. Dit jaar heb ik aan de volgende zaken een bijdrage geleverd:

 

  • Het lanceren van een nieuwe stemtest in Nederland: De Stem Van. Deze nieuwe stemtest is voor het eerst gebruikt tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 en ingezet in 59 gemeenten. De Stem Van is een samenwerking tussen iVOX en Necker van Naem. Ik heb het voorbereidingsproces vanuit iVOX gecoördineerd, zodat De Stem Van ruim voor de verkiezingen beschikbaar was. Daarnaast heb ik een bijdrage geleverd aan het beschikbaar stellen van deze stemtest op NU.nl.
  • Vanuit De Stem Van is een nieuw Nederlands online onderzoekspanel opgericht. EM Onderzoek heeft het registratieproces verzorgd en op die manier in enkele maanden tijd een panel opgebouwd van 11.000 panelleden. Aansluitend hieraan heb ik voor iVOX een panelwebsite opgezet en was het iVOX Nederland panel een feit.
  • Dit nieuwe panel zal gebruikt gaan worden vanuit iVOX Nederland, het nieuwe bedrijf iVOX. Gedurende de maanden juli en augustus 2014 heb ik de operationele voorbereiding voor mijn rekening genomen, waaronder het opzetten van een bedrijfswebsite en het genereren van promotie- en salesmateriaal. Ook zijn werkzaamheden verricht om de eerste klanten voor iVOX Nederland te vinden.

 

EM Onderzoek heeft bovenstaande werkzaamheden met veel plezier uitgevoerd. Per 1 november 2014 zijn de activiteiten voor iVOX afgerond.