ISO 26362 certificering voor Panel Inzicht

Panel Inzicht - Marktonderzoek

Het bedrijf Panel Inzicht had de primeur om de eerste klant te zijn van EM Onderzoek. Nog voor de officiële start van het bedrijf was al contact gelegd. Waar een blog over de nieuwe stappen van Eelco Markensteyn al niet toe kan leiden.

 

De opdracht was bovendien een bijzondere. Panel Inzicht klopte aan om de panels waar zij gebruik van maken voor het verzamelen van kwantitatieve data en het uitvoeren van online onderzoek ISO 26362 gecertificeerd te krijgen. Een mooie uitdaging! Daar kwam nog eens bovenop dat Panel Inzicht niet in het bezit is van het ISO 20252 certificaat, waarmee de algehele kwaliteit van de organisatie wordt aangetoond. Er diende dus ook een kwaliteitshandboek te komen.

 

Drie afspraken en een goed aantal uren schrijfwerk later lag er op 28 november een definitief kwaliteitshandboek en ISO 26362 document. Een eerste inspectie van dit document door het toetsingsbureau KCC leverde nog wat acute verbeterpunten op. Deze zijn verwerkt waarna op donderdag 5 december een volledig en goed te auditeren document toegestuurd kon worden. Missie geslaagd!

 

Eigenlijk nog niet helemaal, want de apotheose vond plaats op 11 december 2013. Op die dag heeft het KCC een bezoek gebracht aan Panel Inzicht voor een grondige audit. En met succes! Aan het einde van de middag volgde het verlossende telefoontje van Panel Inzicht. De audit was goed verlopen en de ISO 26362 certificering was binnen!

 

De eerste opdracht is daarmee meer dan succesvol afgerond. De doelstelling is behaald en EM Onderzoek heeft hier een prima bijdrage aan mogen leveren. Beter had de start niet kunnen verlopen.

 

Update september 2014:

In maart 2014 is EM Onderzoek benaderd door Mark Hoornweg om aanpassingen en wijzigingen door te voeren in beide handboeken. De opmerkingen van het KCC moesten worden doorgevoerd, waarbij het voor Panel Inzicht wenselijk was om dit uit te laten voeren door de maker van het handboek. Deze wijzigingen zijn inmiddels doorgevoerd waarmee Panel Inzicht de beschikking heeft op een vernieuwd en verbeterd document.