UMP Research: ondersteuning bij het uitvoeren van marktonderzoek

Marktonderzoeksbureau EM Onderzoek heeft UMP Research diverse malen geholpen bij het uitvoeren van marktonderzoek

UMP Research en EM Onderzoek maken allebei deel uit van het Onderzoekscollectief. Vandaar ook dat het niet meer dan logisch was dat door UMP Research een beroep op ons doet wanneer dit onderzoeksbureau bepaalde werkzaamheden op het gebied van marktonderzoek niet geheel zelfstandig uit kan voeren. Deze werkzaamheden worden dan uitbesteed aan een van de partners binnen het Onderzoekscollectief. In 2016 hebben we bij twee projecten een bijdrage mogen leveren aan het verzamelen van de data.


Online vragenlijst voor project in opdracht van mbo onderwijsinstelling

De eerste keer dat UMP Research ons heeft ingeschakeld, was om ze te voorzien van een online vragenlijst die vervolgens gebruikt is om leerlingen binnen een MBO instelling uit de regio Nijmegen te bevragen. Deze internetvragenlijst hebben we geprogrammeerd en opgemaakt in de huisstijl van deze onderwijsinstelling, zodat leerlingen zich direct vertrouwd zouden voelen met deze online enquête en de kans groter was dat ze mee zouden doen aan het onderzoek. Na afloop van het veldwerk heeft EM Onderzoek de data opgeleverd in SPSS, zodat UMP Research de verdere analyses kon verzorgen.

Internetvragenlijst en coördinatie online veldwerk voor zorginstelling

Bij de tweede samenwerking, eind 2016, heeft UMP Research van dezelfde diensten van EM Onderzoek gebruik gemaakt. Dit keer is voor een zorginstelling uit Nijmegen een internetvragenlijst gemaakt, nu in de huisstijl van het onderzoeksbureau zelf. Om de data te verzamelen, hebben we gezamenlijk de hulp ingeschakeld van een ISO gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van online data. De coördinatie van het online veldwerk lag ook in onze handen. Nadat het gewenste aantal respondenten was behaald, waarbij rekening is gehouden met werving volgens een vooraf nauwkeurig samengestelde steekproef, hebben we de gegevens opgeleverd in SPSS.