PR-Onderzoek: waardevolle en oprechte aandacht

Resultaten uit publiciteitsonderzoek doen het goed in de media. Het rendement is bovendien veel hoger dan bij “plat” reclame maken.

PR-onderzoek: gegarandeerd waardevolle aandacht

PR-onderzoek uitvoeren zorgt voor gegarandeerd goede en waardevolle aandacht

Aandacht. Echte, goede, oprechte en waardevolle aandacht. Voor een nieuw product of nieuwe dienst. Of zelfs voor een nieuw bedrijf. Of voor meer bekendheid van de huidige organisatie. Het is van onschatbare waarde, want alleen zo krijg je een mooi plekje in het geheugen van de consument.

Maar hoe geneer je aandacht? Vaak grijpen bedrijven naar reclame en smijten ze bakken met geld tegen een gelikte campagne. Klus geklaard, op naar veel exposure. Alleen zapt jouw doelgroep weg bij een reclameblok. Of gaan ze massaal iets anders doen. Of ze klikken je online ad weg zodra dit mogelijk is. Weggegooid geld dus. Gelukkig is er een andere en betere manier om in de schijnwerpers te komen: PR-onderzoek.

Persberichten gebaseerd op publiciteitsonderzoek worden gretig door media opgepikt. Waarom? Omdat mensen verzot zijn op feiten en cijfers. Berichten met resultaten uit pr onderzoek worden veel gelezen. En minstens zo belangrijk, ook veel geliked en gedeeld. De kosten zijn bovendien een fractie ten opzichte van een dure reclamecampagne en de waardevolle aandacht is vele malen groter.

Het uitvoeren van pr-onderzoek geeft je de garantie op een mooie plek in de schijnwerpers. Het verbetert het imago van je bedrijf en versterkt de naams- of merkbekendheid. Wat wil je nog meer?

Publiciteitsonderzoek versus reclame

Wees eens eerlijk, kijk of luister je aandachtig naar reclames op tv, radio, internet of op straat? Nee toch. Reclame uitingen zijn vaak stom, irritant, of verre van realistisch. Want welk wasmiddel houdt witte kleren echt wit? Of welke auto blijkt net zo zuinig als de reclame doet vermoeden? En welk spotje is nu echt heel erg leuk om naar te kijken? Precies.

Willen we daarmee zeggen dat het helemaal niet werkt? Dat ook weer niet. Anders zouden er geen zakken met geld besteed worden aan adverteren. Het zal vast zo zijn dat wanneer je een merkt of product maar vaak genoeg toont aan de wereld dat de bekendheid groter wordt. Alleen blijft altijd onduidelijk in hoeverre de investering in reclame zich echt uitbetaalt. Zeker is dat mensen over het algemeen niet zitten te wachten op al die advertenties, zowel offline als online.

En publiciteit uit pr-onderzoek dan? Tja, daarvan durven we met 100% zekerheid te zeggen dat het goede en waardevolle publiciteit is. Waarom? Omdat mensen berichten gebaseerd op onderzoeksresultaten gewoon graag lezen.

Ook hier kun je het beste naar je eigen gedrag kijken. Wat doe jij als er ergens een bericht te zien is met opvallende resultaten uit een leuk onderzoek? Dan wil je weten waar het precies over gaat en dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor heel veel andere mensen. Daar komt bij dat media deze berichten graag publiceren. Het is gewilde content. En het laatste overtuigende voordeel van het uitvoeren van pr-onderzoek is dat het veel en veel goedkoper is dan plat reclame maken. Echt waar.

De pluspunten van pr-onderzoek op een rijtje

 • Nieuwsberichten op basis van resultaten uit onderzoek zorgen voor meer en vooral betere impact bij jouw doelgroep
 • In tegenstelling tot reclame, waar mensen liever niet naar kijken of luisteren, wordt het nieuwsbericht juist bewust wel gelezen
 • De resultaten uit het pr-onderzoek zijn gebaseerd op jouw eigen doelgroep en dat spreekt anderen aan
 • Je hebt meer regie over wat er over je merk of product in het nieuws komt en hoe die content eruit moet zien
 • En de kosten voor publiciteitsonderzoek zijn vele malen lager dan de kosten voor het simpelweg maken van reclame

We verstaan het vak van goed publiciteitsonderzoek

Voor een goed publiciteitsonderzoek bestaat geen vast foefje dat gevolgd kan worden. Het is maatwerk, het moet passen bij de organisatie, het marktonderzoek dient goed aan te sluiten bij het te promoten product en het moet passen bij de te ondervragen doelgroep.

Maatwerk dat marktonderzoeksbureau EM Onderzoek voor jou verzorgt. Op basis van jouw specifieke wensen en voorkeuren voeren we een volledig op maat gemaakt pr onderzoek uit. Hierbij wordt werk uit handen genomen en nadrukkelijk samengewerkt. Jij als klant bezit de kennis over het product en de te bevragen doelgroep. Wij beschikken over de kennis en ervaring om goed onderzoek uit te voeren en om resultaten te genereren die goed scoren in de media. Zo haal je het maximale rendement uit het uitgevoerde onderzoek. Rendement dat je ook verdient.

EM Onderzoek heeft een werkwijze die gegarandeerd zorgt voor een pr-onderzoek dat goed in elkaar zit. De uitvoering gaat volgens een straks schema, zodat alle werkzaamheden zijn afgerond ruim voor de deadline. Zo kun je op het gewenste moment de publiciteit gaan zoeken met een persbericht vol wetenswaardige resultaten.

Dit is hoe wij publiciteitsonderzoek aanpakken:

 • Een klant heeft vaak al een onderwerp voor het uit te voeren onderzoek. Op basis van dit onderwerp gaat EM Onderzoek inventariseren wat er op internet al aan informatie en/of nieuwsberichten over te vinden is.
 • Deze input en de input van de klant wordt in goed overleg en nauwe samenwerking omgezet in een concept vragenlijst.
 • Vervolgens worden de puntjes op de i gezet en ontstaat een goede, bondige, leuke vragenlijst.
 • Daarna verzamelen we voldoende respons om na de analyse ook echt pr waardig materiaal uit de data te kunnen halen.
 • Afhankelijk van de wensen van de klant analyseren wij de data en leveren we een helder rapport op met enerzijds alle resultaten uit het onderzoek en anderzijds de meest opvallende en media waardige resultaten.
 • Tot slot is het dan aan de klant, vaak in samenwerking met een pr bureau, om de resultaten te verwerken in een goed persbericht.

Vraag vrijblijvend om informatie of een offerte

Overtuigd van het nut van pr onderzoek? En overtuigd van onze meerwaarde? Dan heb je genoeg redenen om even een berichtje te sturen toch? We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

3 + 7 =

Heiweg 219
6533 PC
Nijmegen

T: 024 - 78 55 663
@: [email protected]

EM Onderzoek

Dit is de plek voor gewoon goed onderzoek. Vraag nu een offerte aan.

Nieuw: @YourSurvey!
@YourSurvey_beeldmerk-klein
Met @YourSurvey is goed marktonderzoek eindelijk toegankelijk voor iedereen! Onderzoek van hoge kwaliteit tegen een zeer scherp tarief. Je hoeft niet meer zelf aan de slag te gaan of stagiair in dienst te nemen. En je hebt de garantie dat het marktonderzoek wordt uitgevoerd door een ervaren marktonderzoeker. Waar wacht je dus nog op?

EM Onderzoek conformeert zich aan de nationale en internationale normen en gedragsregels van de MOA en ESOMAR

Jouw unieke onderzoeksvraag verdient echt een goed, bruikbaar en bovenal uniek antwoord. Ga dus nu op onderzoek uit en sla samen met ons die brug tussen vraag en antwoord.

Ga je zelf een marktonderzoek uitvoeren? Dan moet je daar wel de 15 allerbeste marktonderzoek tips bij gebruiken!

15 praktische marktonderzoek tips

Je bent nog één stap verwijderd van de 15 allerbeste marktonderzoek tips...

Vul hiernaast enkele gegevens in en het gratis e-book met de allerbeste marktonderzoek tips is voor jou. En wees gerust, je wordt niet bestookt met EM Onderzoek mails hierna. Hooguit een paar mailtjes per jaar. Erewoord.

Dank voor het invullen van je gegevens. Op naar het e-book!

Secured By miniOrange